اهلاً وسهلاً ومرحباً بكم

table> widgeo.net

Memohon Sumbangan Anda

E-Mel : attaalim93@gmail.com. Blog : pondokbandarhilir.blogspot.com.
No. Tel : o13 4884814, Tuan Guru Haji Ismail bin Haji Mahmud (Pengetua).

Akaun BIMB : Pusat Pengajian Islam Pondok Bandar Hilir Sik
No. Akaun : 0204 801002 8139

Sumbangan anda kami sangat sanjungi dan kami dahului dengan ucapan Jazakumullah Khairon Kathiiraa dan jutaan Terima Kasih. Semoga Allah memberkatinya.

2011-06-28

TILAWAH ALQURAN, ZIKIR DAN TAHLIL (RAMADHAN 1432)

Majlis Tilawah dan Zikir Tahlil Pondok Bandar Hilir akan dibaca oleh para qari dan qariah terpilih dari kalangan kakitangan dan pelajar pondok ini. Mereka ini akan membaca Al Quran dan Zikir Tahlil dengan satu kali khatam pada setiap malam sepanjang bulan Ramadhan untuk dihadiahkan kepada arwah yang telah meninggal dunia. Orang ramai dijemput untuk menyertai majlis ini dengan sumbangan RM 10.00 untuk seorang arwah.
Hasil sumbangan ini juga pihak Pondok Bandar Hilir akan gunakan untuk menampung perbelanjaan berbuka, moreh dan bersahur untuk para pelajar serta qari dan qaiah yang berjumlah melebih 200 orang. Selain dari itu, akan dibelanjakan untuk pembangunan dan pentabdiran Pusat Pengajian Islam ini.
Sabda Rasullah SAW yang bermaksud:
" Demi Tuhan yang mengutuskan aku menjadi Nabi dengan kebenaran, sesiapa yang ALLAH kurniakannya rezeki kemudian ia membuat kebajikan (pahala) kepada kedua-dua ibubapanya melainkan ia bersama-sama aku di dalam Syurga".
InsyaALLAH sumbangan tuan/puan akan diberkati ALLAH SWT.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan