اهلاً وسهلاً ومرحباً بكم

table> widgeo.net

Memohon Sumbangan Anda

E-Mel : attaalim93@gmail.com. Blog : pondokbandarhilir.blogspot.com.
No. Tel : o13 4884814, Tuan Guru Haji Ismail bin Haji Mahmud (Pengetua).

Akaun BIMB : Pusat Pengajian Islam Pondok Bandar Hilir Sik
No. Akaun : 0204 801002 8139

Sumbangan anda kami sangat sanjungi dan kami dahului dengan ucapan Jazakumullah Khairon Kathiiraa dan jutaan Terima Kasih. Semoga Allah memberkatinya.

2011-03-02

Program Maulidur Rasul

Segala puji bagi Allah SWT di atas segala nikmat, kurniaan dan anugerah-Nya kepada kita, Selawat serta salam ke atas Nabi junjungan Muhammad SAW, keluarga dan para Sahabat baginda yang mulia.

Alhamdulillah, pada 28 Februari sehingga 01 Mac 2011 bersamaan 25 dan 26 Rabiul A'wal, Markaz At-Ta'lim Wat Tarbiah, Pondok Bandar Hilir telah mengadakan Program Maulidur Rasul peringkat Pondok Bandar Hilir 2011. Pada selasa malam Ceramah Perdana telah disampaikan oleh YB Nasir Zakaria, Ahli Parlimen Padang Terap dan Ybhg. Ustaz Hafiz Mustafa Lubis, Pendakwah Bebas.

                                              

Program Maulidur Rasul ini adalah merupakam program tahunan Markaz At-Ta'lim wat Tarbiyah, Pondok Bandar Hilir, setiap tahun kehadiran masyarakat sekililing ke program ini adalah amat memberansangkan. Antara Aktiviti yang telah diadakan ialah perarakan pelajar-pelajar bersama sepanduk sambil berselawat, persembahan nasyid, sajak, syair dan pidato oleh pera pelajar Pondok Bandar Hilir sebagai tuan rumah dan para pelajar daripada pondok-pondok pengajian islam yang berhampiran sebagai jemputan. Pengetua Ustaz Ismail Mahmud mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak yang telah membrikan kerjasama yang baik samada secara langsung mahupun tidak. Semoga Allah SWT memberkati usaha murni ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan